reklam
reklam
DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Google News

COVİD-19 ÜST ÜSTE 2. DEFA ACISU ŞENLİĞİNİ İPTAL ETTİRDİ

Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 21:08

/ 75 kez okundu.
reklam
COVİD-19 ÜST ÜSTE 2. DEFA ACISU ŞENLİĞİNİ İPTAL ETTİRDİ
reklam

Halk arasında Kışın ve Soğukların gidişini yazın gelişiyle sıcak havaların başlangıcını simgeleyen Hıdırellez  Bahar kutlaması  Şalpazarı İlçesine bağlı doğal maden suyu ile tanınan Çamlıca mahalle sınırları içerisinde bulunan mesire yerinde her yıl mayıs ayının ilk hafta sonu olarak kutlaması halk katılımların gerçekleşen bir alanda bundan 30 yıl önce  1991 yılına başlatılmış ancak 2019 yılının sonlarına doğru Aralık ayında Çinin Wuhan kentinde başlayıp bir anda ölümcül bir virüs olarak dünyada olduğu gibi Yurdumuz da  ciddi ölümlere neden olan Koronavirüs Covid-19 tedbirleri kapsamında 2020 yılındaki yapılması gereken 29.cu Acısu Hıdrellez bahar Bayramı kutlaması iptal edilmiş ve  2021 yılında yapılabilmesi için ertelenen ancak bu ölümcül hastalık Yurt genelinde ciddi ölümlere neden olduğundan Cumhurbaşkanı tarafından yurt genelinde 17 günlük tam kapanma uygulamasına geçildi ardından  üst üste 2. Defa Acısu Bahar Bayramı Şenliği ertelendi. Kısmet 2022 yılı Bahar bayramına dedik ve Hıdrellez Bahr Bayramını  yapıldığı alana giderek sizler için kapısına kilit vurulan mesire alanını görüntüledik.

  

YÖREYE ÖZGÜ DAMAK TATLARI İKRAM YAPILIR

Ev sahipliğini Şalpazarı Belediyesi’nin yapmasıyla çevre İl ve ilçe Belediye başkanları ve dernek başkanları organizasyona renk katarlar. Şenlikte ayrıca kültürel ve yöresel boyutlar ön plana çıkarılmasına adına  Şenlik kapsamında yayla göçü, yöresel halk oyunları, yöresel el sanatları,  yöresel yemek ikramları; keşkek,  patates, turşu, yağlı bişi, un helvası, yayık ayranı gibi ilçe kültürünün sergilenen standlar açılır ve davet edilen misafirlere ikramda bulunulur.

TEMSİLİ YAYLA GÖÇÜ CANLANDIRILIR,; Yöre Özgü olarak Şalpazarı Acısu Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı Şenliğinde otçu göçü canlandırılır ve temsili olarak gelin gibi süslenen inekler yaylaya çıkmaya başlatılır. Yöresel Kıyafetli Çepni bayanları, hayvanları süsleyerek Acısu Hıdırellez ve Bahar Şenliğinde Yayla göçü  canlandırılır otçu yürüyüşü eşliğinde gerçekleşen Yayla göçü canlandırılması kültür şenliğine katılanlar tarafından  beğeni ve ilgi odağı olur

HALK O COŞKULU GÜNLERİ HAYAL EDİYOR.

Dünyada olduğu gibi Yurdumuzda da 2 yıldır ciddi önlemlerden bunalan halk bir an önce  bu ölümcül virüsün bitmesini ve eski heybetli günlerini daha dolu olarak yaşama hayaliyle bir yıl sonra yapılacak acısı şenliğinin hayaliyle yaşamaya başladılar.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

error: İçerik korunmaktadır !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Bizimle iletişime geçin